Gastblog: Boeken voor op een luie vrijdagavond

IMG_2434Vandaag doen Wendy en ik iets grappigs: we schrijven een gastblog voor elkaar. Om dit bericht even kort in te leiden: ik ben Saskia, blogger op Saskia’s Bookshelf en de beste vriendin van Wendy. We kennen elkaar al 6 jaar maar door boeken zijn we ruim een jaar geleden vrienden geworden. Maar nu op naar het echte artikel.

Het thema? Leuke boeken voor een vrijdagavond! Ik ga een paar boeken opsommen die ik graag lees omdat ze luchtig zijn of gewoon makkelijk lezen. Qua contemporary en romance hebben Wendy en ik soms dezelfde smaak wat best wel leuk is voor gesprekken.

1. Anna and the French Kiss – Stephanie Perkins
Anna heeft het helemaal voor elkaar: een perfecte beste vriendin, een leuk bijbaantje en een crush die op het punt staat om uit te groeien tot iets meer.
Tot dat haar vader haar naar een internationale school in Parijs. Anna ziet het helemaal niet zitten en krijgt al snel heimwee. Totdat ze Étienne ontmoet, slim, charmant en super knap,  maar hij heeft al een vriendin. Maar er kan natuurlijk een hoop veranderen in een jaar.
Als er een boek alleen maar luchtig en romantisch is is het dit heerlijke boek van Stephanie Perkins wel. Een boek dat ik ben gaan lezen op aanraden van Wendy. Het is echt een enorm zwijmel boek en zo makkelijk dat je er eigenlijk niet eens bij hoeft na te denken. Heerlijk ontspannen dus!

2. Since You’ve Been Gone – Morgan Matson
Wanneer Sloane, de vriendin van de ingetogen Emily verdwijnt is alles wat er achterblijft een to-do lijst voor Emily.Emily begint te denken dat de enige manier om haar vriendin terug te krijgen al die dingen uit te voeren maar al snel beseft Emily dat het niet zomaar een lijst is. Emily staat op het punt om de gekste zomer ooit te beleven, vol met avonturen.
Humor, romantiek en avontuur. Since You’ve Been Gone is een luchtig boek met een serieuze ondertoon. Het is het soort contemporary boek die ik in het speciaal heerlijk vind om te lezen. Ik raad dit boek regelmatig aan en ik ben er heilig van overtuigd dat als iemand anders dit boek leest hij of zij ook, net als ik, alle Morgan Matson boeken wil gaan lezen.

3. One – Sarah Crossan
Grace en Tippi zijn niet zomaar een tweeling: ze zijn bij de heup aan elkaar verbonden. Hun hele leven al worden ze raar aangekeken maar nu staan ze op het punt om samen naar een echte middelbare school te gaan. Maar er is meer, hun gezondheid gaat achteruit en langzaam komt er een levensveranderende operatie in zicht. Een operatie die ze liever vermijden.
I have to be honest, dit is geen luchtig boek. Het leest wel heel vlot door de vorm waarin het geschreven is; Sarah Crossan schrijft het op een manier zodat de lezer het gevoel van Grace heel goed voelt. Ik heb gelachen, gehuild en dit boek omhelst. One is het boek dat ik niet vaak genoeg kan aanraden. Please lees het.

IMG_2435

4. The Fill-In Boyfriend – Kasie West
Wanneer Gia’s vriendje niet komt opdagen tijdens haar Gala besluit ze het vreemdste ooit te doen: Ze kiest zomaar iemand uit om haar vriendje te spelen, want stel je voor dat iedereen denkt dat ze helemaal geen vriendje had? Maar de dag na het Gala is het niet haar echte vriendje waar ze aan denkt, maar haar Fill-In Boyfriend. Wie is hij echt? En is er een kans op een echte relatie?
Oh dit boek is zo leuk! Het is grappig, romantisch en ook nog eens creatief. Je hoeft er niet zo hard bij na te denken maar toch is het net iets dieper dan Anna and the French Kiss.

5. The Selection – Kiera Cass
Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
Ik zeg het wel eens vaker: deze boeken lees ik zo makkelijk uit. Deel 2+3 had ik in een avond/nacht uit en The Selection is zo heerlijk romantisch. Dit boek past beslist in het rijtje thuis.

6. Rebel Belle – Rachel Hawkins
Op de avond van Harper’s home coming ball gebeurt er iets bizars; na een aanvaring met een congierge die haar een zoen geeft en haar geschiedenisdocent, die ze overigens ook nog eens vermoord heeft is ze opeens super sterk en zijn haar zintuigen beter dan ooit.
Maar als blijkt dat ze die krachten niet voor niks heeft en ze haar minst favoriete persoon, David Stark, moet beschermen lijken al haar plannen voor de toekomst in duigen te vallen.
Harper en David komen langzaam achter de waarheid en ontdekken dat David misschien wel de kracht heeft de aarde te vernietigen.
Komisch, stoer en romantisch. De stem van Harper Price die dit verhaal aan je vertelt is gewoon geniaal. Als je een boek zoekt dat een brug tussen Contemporary en Fantasy legt is dit het perfecte boek. Harper maakt leuke opmerkingen en de jongens in dit boek zijn to die for. Gewoon lezen dus.

7. Silber, het eerste boek der dromen – Kerstin Gier
Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…
Silber is een grappig verhaal waarin af en toe wat complexe dingetjes zitten maar je precies laat doen waar het over gaat: dromen. Kerstin Gier mixt fantasy en humor perfect en schrijft super romantische verhalen over tijdreizen en dromen. Ik snak nu al naar meer van haar boeken.

En? Heb je wat aan mijn tips? Dit was het dan en misschien tot de volgende keer op Raising my Book 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s