DIY: TBR jar

Vorig jaar was een goed boekenjaar voor mij, ik ben helemaal losgeslagen op de boekenfestijnen en daardoor heb ik wel wat boeken op mijn TBR lijst staan. En ‘wel wat boeken’ is misschien nog een understatement, zeg maar gerust 40 boeken! Het is daarom begrijpelijk dat het soms wat lastig is te kiezen welk boek ik de ene keer weer moet lezen en daarvoor heb ik een oplossing bedacht. Een TBR jar! Ik had pas een zo’n leuke Mason Jar gekocht en tja, naast daaruit je favoriete drankjes drinken kan je hem natuurlijk ook als TBR jar gebruiken. Ik besloot om aan het werk te gaan.

Benodigdheden:

  • Een bakje of potje (bijv. een Mason Jar)
  • (Gekleurd) papier
  • Schaar
  • Pen
  • (naar voorkeur washi tape)

Eerst zocht ik gekleurd papier, want wit papier vond ik zelf te saai (je moet je boel natuurlijk wel een beetje opfleuren). Gelukkig had ik nog zat over van een paar jaar geleden toen ik aan 3D origami deed, dus ik heb een paar leuke kleurtjes uitgezocht en er strookjes vanuit geknipt. Op elk strookje heb ik dan weer de titel van het boek geschreven, de schrijver en als het uit een serie komt, welke serie en het hoeveelste deel.

Ik heb ze toen twee keer dubbel gevouwd, maar dit werkte niet zo goed aangezien de vouwtjes niet bleven zitten en de papiertjes weer allemaal open gingen. Ten eerste gaan alle papiertjes dan in elkaar zitten en ten tweede kan je al zien wat er op het lootje staat, dus ik had besloten om mijn washi tape ook maar voor de dag te halen. Toen heb ik bij elk gekleurd papieren strookje een leuk patroontje gezocht en het strookje dichtgeplakt.AnyGrM0suESfM7rdCCEDfvr7sOUTk1NMVXMy7DkGSlPv

En dit is het eindresultaat!

Ik gebruik het nu al twee weken en ik vind het een ideaal systeem. Het zorgt ervoor dat ik niet elke keer alleen de ‘hele leuke’ boeken kan uitkiezen/lezen, maar juist dat dit gemixt wordt.

Mocht je zelf nou ook een hele waslijst aan boeken hebben die je nog moet lezen, dan is dit misschien ook wel de ideale oplossing voor jou.

Hoeveel boeken hebben jullie op je TBR lijst staan?

12 thoughts on “DIY: TBR jar

  1. […] maken. Maarja, zoals dat zo vaak gaat, heb ik het nooit gedaan. Maar toen ik afgelopen weekend de TBR Jar bij Raising My Book tegenkwam, ben ik meteen begonnen. Ik ben namelijk iemand die heel saai een hele serie uitleest voor […]

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s